Оқушыларды тамақтандыру мектеп асханасында жүзеге асырылады. Тамақтандыруды ұйымдастыру кезінде мектеп 05.08.2021 ж. "білім беру мекемелерінде, бастауыш және орта кәсіптік білім беру мекемелерінде білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" СанПиН басшылыққа алады.
Ыстық тамақ қызметтерін "А. Е. Қонақбаева" ЖК ұсынады.
Мектепте Санпиннің белгіленген талаптарына сәйкес оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру үшін келесі жағдайлар жасалған:
- асхана қажетті технологиялық жабдықтармен (Тоңазытқыш, салмақ өлшеу, пештер, электр плиталары), Мүкәммалмен толық жабдықталған;
- өнімдерді сақтауға арналған өндірістік үй-жайлар қарастырылған;
- 108 орындық тамақ ішуге арналған үй-жай (ыстық тамақ) ;
- қол жууға арналған 6 раковина және қол кептіргіш бар;
- оқушылардың тамақтану тәртібі (асхананың жұмыс режимі, тамақтану кестесі, мектеп әкімшілігінің асханасындағы кезекшілік кестесі)әзірленді және бекітілді
Сабақ кестесі оқушылардың тамақтануы үшін 15 минуттан 2 үлкен өзгерісті қарастырады. Білім алушыларды тамақтандыру белгіленген уақыт аралығында білім алушыларға ыстық тамақ алуға мүмкіндік беретін бекітілген кестеге сәйкес ұйымдастырылады.
Асхана залындағы әр сыныпта белгілі бір асхана үстелдері бар, оларды асхана қызметкерлері алдын-ала 5-10 минут ішінде жабады.
Асхананың асханасында 4 апталық циклге ( "Қыс-Көктем") сәйкес бекітілген мәзір ұсынылған.
Күн сайын мектеп фельдшері С.С. Нұрпейісова тамақтану бойынша құжаттаманы жүргізеді: келіп түсетін Тамақ өнімдері мен өндірістік шикізатты бракераждау журналы, шикі және дайын өнімді бракераждау журналы, дайын тағамдардың шығуын бақылау журналы, ас блогы қызметкерлерінің денсаулық журналы. Тәуліктік сынама алынады, ол 48 сағат бойы сақталады.
Ас блогының, асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау жүзеге асырылады.
Білім алушыларды ұтымды тамақпен қамтамасыз ету, ыдыс-аяқ дайындауда пайдаланылатын тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне кепілдік беру, "білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларын сақтау мақсатында мектепте бракераждық комиссия және мектеп әкімшілігінің мүшелері, мектептің ата-аналар комитетінің төрағасы, Қамқоршылық кеңестің мүшелері кіретін тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия құрылды.
Бракераж комиссиясы бақылауды 10 күнде 1 рет, тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия - ай сайын актілер жасай отырып жүзеге асырады. Осы кезеңде бракераж комиссиясы - 10, тамақтану сапасын бақылау жөніндегі комиссия – 5 тексеру жүргізді. Тамақ дайындау технологиясында бұзушылықтар анықталған жоқ.
Өнімдер адал жеткізушілерден ("Дарбаев" ЖК - жарма, ұн, макарон өнімдері; Рейн и.А. ЖК-тауық, балық; "Шкилев –Нан" ЖК) сатып алынады, олар өз өнімдерінің балғындығы мен сапасына жауап береді.
Жалпы білім беру қорынан әлеуметтік қорғалмаған отбасылардан 127 адам ыстық тамақпен қамтылды. Бірінші сынып оқушылары 100% ыстық тамақпен қамтамасыз етілген.
Жеңілдікті санаттарға жатпайтын оқушылар үшін ата-аналарының қаражаты есебінен ақылы тамақтану ұйымдастырылды.
Әлеуметтік педагог: Фомичева Е.Н.
/public/files/2023/2/6/060223_164316_whatsapp-image-2023-02-06-at-163207-1.pdf